Help de slachtoffers van de aardbeving

di 14 feb

We kijken verbijsterd naar de nasleep van de ramp in Turkije en Syrië. Miljoenen inwoners zijn daar getroffen door zware aardbevingen en naschokken. De schade is enorm: gebouwen zijn ingestort, vele duizenden mensen zijn gewond en het dodental is inmiddels opgelopen tot meer dan 40.000 mensen. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou.

Wereldwijd zijn er hulpacties om de slachtoffers te steunen. We deden op woensdag 15 februari mee aan de Nationale Actiedag en we blijven de komende maanden mededelen hoe je kunt helpen. Wil je weten hoe? 

Nationale Actiedag 

Iedereen kan zelf geven via Giro 555. Tijdens de Nationale Actiedag is de omzet van Shakespeares Coriolanus in de Koninklijke Schouwburg gedoneerd. Er is door het hele land geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië, wat in totaal bijna 89 miljoen euro heeft opgebracht. 

Giro 555

Er is dringend hulp nodig. De organisaties achter Giro555 slaan daarom de handen ineen en roepen heel Nederland op om in actie te komen voor de mensen in Turkije en Syrië. Het gironummer 555 is per direct geopend voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. De komende maanden blijft Het Nationale Theater mededelen hoe je kunt helpen. Steun hulporganisaties zelf via Giro 555.

Doneer