Bercan Günel in Raad van Toezicht Het Nationale Theater

ma 9 jan

Per 1 januari 2023 is Bercan Günel toegetreden tot de Raad van Toezicht van Het Nationale Theater. Günel staat bekend als prominent voorvechter van de man-vrouw diversiteit in de top van het Nederlandse bedrijfsleven en culturele diversiteit in de samenleving. Bercan Günel is oprichter en directeur van NGL International.

"Het Nationale Theater is een fantastisch podium voor allerlei performancekunst in Den Haag en in Nederland. Ik ben vereerd om onderdeel te mogen zijn van misschien wel de meest inclusieve kunstinstelling in Nederland." Bercan Günel

De Raad van Toezicht van Het Nationale Theater bestaat nu uit Jozias van Aartsen (voorzitter), Pauline Bottema-Sanders, Joost Farwerck, Bercan Günel, Charl Landvreugd, Ali Najafbagy en Merel van Vroonhoven.

“Het Nationale Theater wil er zijn voor iedereen in de stad. Een mooie opgave als je theater maakt in een stad als Den Haag met zo’n rijke diversiteit.  Bercan Günel is een waardevolle versterking van de Raad van Toezicht. Haar kennis en ervaring op het gebied van culturele en genderdiversiteit, leiderschap en verandering helpt ons als Raad van Toezicht én Het Nationale Theater verder vooruit op het pad dat we zijn ingeslagen.” Jozias van Aartsen 

Over Bercan Günel

Bercan Günel

Bercan Günel is Managing Partner van NGL International, gespecialiseerd in leadership development en executive en team coaching. Bercan omschrijft zichzelf als betrokken, nieuwsgierig, direct en gefocust: “De term ruthless compassion past bij mij”. Bercan Günel is geboren in Istanbul (Turkije). Zij was o.a. CFO bij Brunel International, CEO bij Schoevers Professionals en oprichter van Woman Capital. In 2017 verscheen haar boek We hebben al een vrouw – Leiderschap en diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven.