Theater voor de hele familie tijdens de herfstvakantie

wo 12 okt

In de herfstvakantie staat Den Haag weer in het teken van kinderfestival De Betovering; een internationaal kunstfestival voor de jeugd. Ook wij doen dit jaar weer mee! Vanaf vrijdag 21 oktober tot en met zaterdag 29 oktober zijn er de hele week familievoorstellingen te bewonderen in onze theaters. Rondom een aantal voorstellingen zijn er activiteiten georganiseerd en de laatste vier dagen staat de door de NRC bejubelde installatie de TussenTijdCapsule bij ons in Theater aan het Spui!

De Betovering trapt af op vrijdag 21 oktober bij ons in de Koninklijke Schouwburg met de prijswinnende voorstelling Sol Bémol (6+). Na de opening is deze 'beste circusvoorstelling van 2021' nog twee keer te bewonderen in Theater aan het Spui. Op 24 oktober kun je mee op reis in de belevingswereld van een peuter bij het fysieke en muzikale Superslow (2+). Diezelfde avond laat je je onderdompelen in glitter en glamour bij de jeugdmusical Een leuk avondje uit (8+). Op donderdag genieten we van internationaal talent bij de Vlaamse voorstellingen Gratis Chips (5+) en Familie Grrr (4+). We sluiten de week feestelijk af op 29 oktober met de voorstelling Kladderadatsch (3+), over de komst van kleur in een grijze wereld. Kijk voor het complete voorstellingsprogramma op hnt.nl/debetovering. 
 

Klimmen en klauteren in het theater

Ook rondom de voorstellingen is er tijdens De Betovering genoeg te doen. Zo kan je na afloop van Het Kado (6+), een voorstelling gebaseerd op de klassieker Wachten op Godot van toneelschrijver Samuel Beckett, gezellig op de foto bij de photobooth in de foyer. Voor de kinderen die liever iets actiever bezig zijn, hebben we van woensdag tot en met zaterdag de TussenTijdCapsule in Theater aan het Spui. Deze bijzondere installatie is door het NRC verkozen tot “beste voorstelling van 2021” in de categorie jeugdtheater. Ouders klimmen en klauteren samen met hun kind(eren) door de installatie en vinden het kindse gevoel van avontuur en verwondering weer terug wat ze met de jaren onbewust waren kwijtgeraakt.  
  

Voorstellingen voor iedereen

De voorstelling Een leuk avondje uit is toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden én voor mensen die prikkelgevoelig zijn. Er wordt een prikkelarm ontvangst georganiseerd en de voorstelling wordt voorzien van audiodescriptie. Lees meer over toegankelijkheid in onze theaters via hnt.nl/onbeperkt