Gordon Meuleman

Genomineerden Piket Kunstprijzen 2022

do 23 jun

Joep Hendrikx, Nick Renzo Garcia en Billy de Walle - dit seizoen alledrie verbonden aan Het Nationale Theater - zijn genomineerd voor de Piket Kunstprijzen 2022 in de categorie Toneel. Op 10 oktober worden de prijzen uitgereikt in de Lourdeskerk in Scheveningen.

De genomineerden in de categorie Toneel zijn allemaal verbonden aan Het Nationale Theater. Nick Renzo Garcia speelde onlangs in de Leedvermaak trilogie en Billy de Walle in Supernormaal en binnenkort te zien in Erik of het klein insectenboek van HNTjong. Joep Hendrikx is lid van Poezieboys.

Piket Kunstprijzen

De Piket Kunstprijzen worden sinds 2014 uitgereikt aan jonge kunstenaars die een binding hebben met Den Haag, omdat zij daar tot ontplooiing zijn gekomen of omdat zij met hun werk een stimulerende bijdrage leveren aan het Haagse culturele klimaat. Aan de prijs is een geldbedrag van achtduizend euro en dit jaar een kunstwerk van Kim Davids Bots verbonden. Eerder maakten onder meer Yke Prins, Peter Zwaan en Joep van Lieshout de award voor de Piket Kunstprijzen.

Jury

De vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Jan Zoet, Lea van der Vinde, Joncquil de Vries, Amos Ben-Tal, Isabelle Chaffaud, John de Weerd en Ellen Goemans. Zij zullen in oktober uit de door hen geselecteerde kunstenaars per discipline (Schilderkunst, Dans en Toneel) één winnaar uitroepen. 

Poeziebar

Van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 september 2022 starten de Poezieboys in Zaal 3 het nieuwe seizoen met een week vol poëzie en spoken word.

Meer info