Trojan Wars genomineerd voor Nederlands Theater Festival

wo 15 jun

Van donderdag 1 tot en met zondag 11 september 2022 toont het Nederlands Theater Festival de mooiste producties van het afgelopen theaterseizoen. De Nederlandse Toneeljury selecteerde de twaalf meest indrukwekkende theaterproducties.

Dit jaar is Het Nationale Theater genomineerd met de voorstelling Trojan Wars van Noël Fischer, alleen nog exclusief in Den Haag te zien van 6 t/m 10 juli. 

De jury: 

“Trojan Wars van HNTjong is een overrompelende monsterproductie die de toeschouwers vijf uur lang alle hoeken van het theater laat zien. In een rijgdraad aan rauw-poëtische dialogen, massale groepschoreografieën, abstracte bewegingssequenties en ingeleefde monologen bedienen de makers zich van alle registers van hun ambacht. Trojan Wars is een groot theaterfeest dat genadeloos onder je huid kruipt. Tegelijkertijd laten de makers zien hoe politiek gekonkel en machtsspelletjes oorlogen kunnen ontketenen. Trojan Wars is daarmee tijdloos én razend actueel.“

Uiteraard feliciteren wij ook van harte alle andere genomineerde voorstellingen. We zijn ontzettend blij de volgende genomineerden nog te tonen in onze zalen: 

Nieuwe voorstellingen van genomineerde makers bij Het Nationale Theater