We staan dit jaar op de Parade met de voorstelling Eromenos

do 9 jun

Theaterfestival De Parade komt er weer aan! Deze zomer reizen we langs alle Parade-steden met de voorstelling Eromenos. Theatermaker Koen Verheijden maakt samen met De Passant een muzikale performance over een jongen met heimwee naar de Romeinse oudheid. Kom je langs? Van vrijdag 1 t/m zondag 17 juli is De Parade in het Westbroekpark in Den Haag.

Eromenos in regie van Koen Verheijden

Deze muzikale performance vertelt het verhaal van een jongen die gefascineerd raakt door Antinous; de jonge, mannelijke geliefde van keizer Hadrianus die na zijn dood in 130 n.Chr. tot God werd verklaard en tot op de dag van vandaag wordt vereerd. Antinous is de gaygod. De jongeman kan echter niet ontvluchten aan de rauwe realiteit. Hij leeft immers nu, in 2022, in een wereld waar homoseksualiteit lang niet altijd normaal is.

De regie van Eromenos is in handen van Koen Verheijden. In 2021 won de jonge regisseur de Piketprijs voor zijn drieluik-in wording Nina Bobo, waarin hij zijn eigen Indische achtergrond onderzoekt.

Met Coen Bril en Mees Vervuurt 

In Eromenos schakelt acteur Coen Bril (bekend van o.a. De Oost, De Slag om de Schelde en aankomend theaterseizoen te zien in Before After van Oatmilk Studio) in zijn rol als naamloze jongen moeiteloos tussen het idyllische Romeinse rijk en de keiharde realiteit van het heteronormatieve heden. Hij neemt het publiek mee in de zwoele verliefdheid tussen de jonge Antinous en keizer Hadrianus, maar ook in zijn eigen zoektocht naar acceptatie in het nu. Coen wordt ondersteunt door muzikant en componist Mees Vervuurt, die de Oudheid gemakkelijk tot leven weet te wekken met zijn zuivere zang.

Meer over Eromenos


De Parade

De Parade is hét theaterfestival waar zo'n tachtig theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen te zien zijn in theatertenten. Het merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op De Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n dertig minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond.

De tournee start naast het Parktheater in Eindhoven. Daarna reist De Parade met alle artiesten, medewerkers, tenten en restaurants via het Westbroekpark in Den Haag door naar het Moreelsepark in Utrecht en sluiten traditiegetrouw af in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

Meer over De Parade