Spelers (14+) gezocht voor performance Keti Koti Festival 2022

di 12 apr

Samen met 14 Haagse jongeren maken we een performance voor het Keti Koti Festival 2023 in Den Haag. We onderzoeken de bewegende migratiestromingen en de verschillende perspectieven. Wat gebeurde er na de afschaffing van de slavernij? En hoe gaat dit alles over jou? Aanmelden kan via de website.

WAAR WE KOMEN & WAAR WE GAAN

Heb jij Surinaamse, Hindoestaanse, Indische, Marokkaanse, Turkse, Afrikaanse, Antilliaanse, Javaanse, Inheemse of Chinese roots? Heb jij affiniteit met de thematiek, houd je van theater, ben je een danser, spoken word artist of heb je andere skills in huis? En ben je tussen de 14 en 25 jaar oud? Geef je dan op en doe mee met ons maakproject! In 8 repetities spelen, filosoferen en maken wij 2 theatrale performances die onderdeel zijn van het Keti Koti festival op 30 juni en 1 juli in Den Haag.

meld je gratis aan

Viering en herdenking afschaffing van de slavernij

Keti Koti is een Surinaamse term voor gebroken ketenen en markeert een moment in de afschaffing van de slavernij, namelijk 1 juli 1863 officieel en 1873 in de praktijk. Dat vieren en herdenken we met Keti Koti: 'verbroken ketenen'. Belangrijk, omdat het ons dichter bij elkaar brengt om samen trots te zijn op het afschaffen van slavernij, op onze grondwet, op gelijkwaardigheid. Het Nationale Theater stelt ieder jaar een uitgebreid Keti Koti programma samen, waaronde een project met jongeren.