Deelnemers De eeuw van mijn voorouders bezoeken Museum Sophiahof

di 22 mrt

In De eeuw van mijn voorouders onderzoekt een groep mensen (16 - 40 jaar) met wortels in voormalig Nederlands-Indië hun roots. In samenwerking met Tracing Your Roots zoeken ze naar antwoorden op vragen rondom afkomst en identiteit. Dit weekend sloten zij het eerste gedeelte van hun zoektocht af met een bezoek aan de tentoonstelling Ons Land. Dekolonisatie, generaties, verhalen in Museum Sophiahof.

In vier bijeenkomsten, verspreid over de afgelopen twee maanden, zijn de deelnemers onder begeleiding van Yvette Kopijn hun zoektocht gestart. Er werden documentaires gekeken, onderzoeksvragen geformuleerd en veel gastlessen gegeven om de deelnemers te begeleiden in hun eigen onderzoek. Hoe duik je in jouw stamboom? Hoe ga je het gesprek met familie aan over jullie geschiedenis? En er werd gegeten, heel veel gegeten. 

Het bezoek aan Musuem Sophiahof was een prachtige afsluiting van het onderzoek gedeelte.
Yvette: 'Dank aan alle deelnemers voor hun verhalen en hun vertrouwen! Ik geef de deelnemers met vol vertrouwen over. Het is nu aan de theatermakers om de losgekomen verhalen en herinneringen te theatraliseren.'

Expositie tijdens De eeuw van mijn moeder in Den Haag

De aankomende drie maanden zetten de deelnemers de verhalen van hun familiegeschiedenis om in een theatrale vorm. Dat doen ze onder begeleiding van twee van onze theatermakers. De aankomende periode komt de groep maandelijks bij elkaar om dit vorm te geven.

In september speelt De eeuw van mijn moeder van Eric de Vroedt weer in de Koninklijke Schouwburg. In de foyers zal dan een expositie worden geopend met de uitkomst van De eeuw van mijn voorouders

do 15 & vrij 16 september in de Koninklijke Schouwburg

Meer info