Louis d’Or winnaar Emmanuel Ohene Boafo nog drie keer te zien met de prijswinnende monoloog Sea Wall

di 15 feb

Op zaterdag 12 maart 2022 is de prijswinnende voorstelling Sea Wall nog één keer te zien op de plek waar het allemaal begon: de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. 

Louis d’Or

Met de Engelstalige voorstelling Sea Wall won acteur Emmanuel Ohene Boafo voor vorig jaar, op 11 september 2021, als jongste acteur ooit, de Louis d'Or – de toneelprijs voor meest indrukwekkende mannelijke dragende acteursrol. 
 
“In Sea Wall maakt acteur Emmanuel Ohene Boafo een onpeilbaar verdriet invoelbaar. Een moedige, haast ondoenlijke poging die door merg en been gaat. Sea Wall slaat diepe wonden maar blijft hints van hoop en liefde vinden.”  De Nederlandse Toneeljury 

Twee jaar na de eerste persconferentie

Precies twee jaar eerder was de eerste corona-persconferentie en sloten alle theaters de deuren. Het Nationale Theater bereidt zich nu voor op 660 gevulde stoelen in de schouwburg en is ontzettend verheugd dat deze prijswinnende monoloog – ooit gemaakt voor een publiek op 1.5 meter in het kader van Het Nationale Theater speelt altijd – nu terugkeert in een bomvolle schouwburg. 

“Sea Wall is haast per ongeluk tot stand gekomen. Door corona hadden we het project Het Nationale Theater speelt altijd opgezet, waarbij de acteurs uit ons ensemble solo's en kleine voorstellingen zouden spelen,” aldus artistiek leider van Het Nationale Theater Eric de Vroedt.

“Toen we de tekst van Simon Stephens tegenkwamen, dachten we: wat zou het cool zijn om Emmanuel die tekst in het Engels te laten doen, met Erik Whien als regisseur. Dat bleek een gouden greep. Emmanuels ouders komen uit Ghana, dus hij kent het Engels goed. Ik wist dat hij iets extra’s aan deze rol kon geven. En hij deed het fantastisch." 

Op zondag 13 en maandag 14 maart is Sea Wall ook te zien in het Frascatitheater in Amsterdam.