The Hague HighLights: lichtkunst in het Museumkwartier Den Haag

ma 14 feb

Eind februari worden verschillende bijzondere gebouwen in het Museumkwartier in de spotlights gezet tijdens The Hague HighLights. Zodra de avond valt, kunnen bezoekers en bewoners van Den Haag genieten van de lichtshows die geprojecteerd worden op de Hofvijver, het Lange Voorhout, de Gevangenpoort en Paleis Kneuterdijk. 

Normaalgesproken vindt The Hague HighLights in december plaats, maar dit jaar is dat uitgesteld naar februari. De organisatie spreekt daarom spreekwoordelijk van ‘licht aan het einde van de tunnel’. 

Een wandeling langs de lichtkunstwerken duurt ongeveer 45 minuten en geeft een divers beeld van de stad Den Haag, maar ook van de lichtkunst zelf. Zo is op de Gevangenpoort een historische projectie te zien die in het teken staat van rampjaar 1672 en drijven er lichtsculpturen op de Hofvijver. Ook presenteert David Schoch, bekend uit het Haagse nachtleven, een magische lichtwereld op het Lange Voorhout in de vorm van een 150 meter lang audiovisueel kunstwerk dat de maan(d)kwartieren verbeeldt. 

Kom je ook een wandeling maken voorafgaand of na afloop van een voorstelling? De lichtkunst is iedere dag te zien van woensdag 23 februari tot en met zondag 27 februari, van 18:00 tot 22:30. The Hague HighLights is een initiatief van Spinner & Langkous en LUSTR.