Mounir Raji

Soumaya Ahouaoui te bewonderen in televisieserie 'Zina'

zo 5 dec

Vanaf 7 december is ensemble-acteur Soumaya Ahouaoui te zien in de nieuwe televisieserie Zina - een achtdelinge serie over vijf Marokkaans-Nederlandse vriendinnen, die is gebasseerd op onze bejubbelde voorstelling Melk & Dadels uit 2018 van regisseur Daria Bukvic i.s.m. ROSE stories.

Soumaya Ahouaoui speelt de rol van de jurist en controlfreak Amal Mourabit (32). Ze is gefocust op haar carrière en staat op het punt om te trouwen met Younes, de ideale schoonzoon. Nadat op de dag van haar bruiloft haar leven totaal overhoop wordt gegooid, heeft iedereen binnen haar familie én schoonfamilie een mening – vooral over Amal. Ondanks dat ze alles op een rijtje heeft, moet ze de controle uit handen geven.

De regie van Zina ligt in handen van Michael Middelkoop en de scenario’s zijn geschreven door Fadua El Akchaou, Manju Reijmer, Dunya Khayame en Willem Bosch. 

Melk & Dadels

Na het succesvolle Nobody Home en Othello maakte regisseur Daria Bukvić samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels, een voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices. Actrice Soumaya Ahouaoui, die in deze voorstelling ook één van de rollen vertolkte, liep destijds stage bij ons. Sinds 2019 maakt ze deel uit van ons ensemble. De voorstelling was een productie van ROSE stories en Daria Bukvić, met Het Nationale Theater als alliantiepartner.

Veelbelovend

Soumaya Ahouaoui gaat als een komeet. Momenteel speelt ze het titelpersonage in de voorstelling Hebriana van Erik Whien. En volgend jaar, vanaf 16 maart 2022 staat ze in de Leedvermaak trilogie onder regie van Eric de Vroedt. Dit zal de eerste keer worden dat de drie delen van Judith Herzberg - Leedvermaak (1982), Rijgdraad (1995) en Simon (2001) - achter elkaar zullen worden opgevoerd. 

Ook zal Soumaya vanaf 28 april 2022 te zien zijn in de hoofdrol van de nieuwe bioscoopfilm van Johan Nijenhuis Marokkaanse Bruiloft, een romantische komedie naar het idee van Mina El Hannaoui en Jelle Posthuma. De film gaat over de ambitieuze advocate Yasmine, die jongleert tussen haar verschillende identiteiten. Dit is tevens Soumaya’s eerste grote hoofdrol in een speelfilm. Houd haar dus goed in de gaten!

Meer info over de Leedvermaak trilogie