Foto: Bart Grietens

Sallie Harmsen schittert in Hollywoodfilm en 'Ifigeneia Koningskind'

Sallie Harmsen van Het Nationale Theater heeft een drukke week voor de boeg met twee premières. De actrice speelt een kleine, maar belangrijke rol in de Amerikaanse blockbuster Blade Runner 2049 die vanaf donderdag 5 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien is. En op zondag 7 oktober schittert zij in één van de hoofdrollen in NTjong-productie Ifigeneia Koningskind (8+).

In Blade Runner 2049, het vervolg van de gelijknamige sf-thriller uit 1982, deelt Harmsen het witte doek met topacteurs als Harrison Ford, Ryan Gosling (bekend van La La Land) en Jared Leto (Suicide Squad). De HNT-actrice is vorig jaar afgereisd naar Boedapest voor de opnames.

In Ifigeneia Koningskind (8+) speelt de actrice de rol van de moeder van de titelrol. De toneelklassieker is in een modern jasje gegoten en gaat op zaterdag 7 oktober om 19.30 uur in première in Theater aan het Spui. Ifigeneia is een ontroerende en meeslepend verhaal over een onoverwinnelijk meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen aan de vooravond van een oorlog. Over de liefde van ouders. Over de onmetelijke loyaliteit van een kind.

Daarnaast heeft Harmsen een hoofdrol bemachtigd in de nieuwe televisieserie Voetbalmaffia, die vanaf 22 oktober te zien is op NPO3. Naast Harmsen spelen ook acteurs Jaap Spijkers en Jappe Claes van Het Nationale Theater in deze serie.

Foto: Bart Grietens

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie