Sinterklaascadeautje voor 1650 kinderen Haagse kinderen

di 1 dec

Afgelopen vrijdag 27 november keken er 1650 Haagse basisscholieren naar de Sinterklaasvoorstelling KLAAS van HNTjong via een speciale livestream. De hele week kwamen er klassen naar de voorstelling KLAAS in de Koninklijke Schouwburg maar was het niet mogelijk iedereen te ontvangen. Juist in een tijd waarin leerlingen in minder grote getale naar het theater kunnen komen willen wij zoveel mogelijk in interactie blijven met zoveel mogelijk basisschool leerlingen. 

Het Nationale Theater brengt theater naar de klas
Normaalgesproken ontvangt we ruim 50.000 leerlingen per jaar tijdens voorstellingen, theaterlessen, workshops, maakdagen en bootcamps in heel Nederland. Vanwege de coronamaatregelen is dat op het moment even wat minder en daarom werd er, om in contact te blijven met de basisschoolklassen in Den Haag, besloten om de Sinterklaasvoorstelling KLAAS van HNTjong speciaal live te streamen. Bijna 1650 Haagse basisscholieren zagen hierdoor de voorstelling. 

Zoveel mogelijk voor publiek, desnoods online
Vanaf het begin van de Coronacrisis hebben we gezegd: ‘zodra het kan en mag spelen we voor publiek al is het maar voor één iemand’. Zo gingen we aan het einde van vorig seizoen als eerste theater weer open met de serie Het Nationale Theater speelt altijd . En gaan nu ook: door voor 30. Het is onze missie om ieder Haags kind minimaal 2 keer te bereiken door middel van theater. Covid-19 mag daar niet tussen komen en dat laat Het Nationale Theater niet gebeuren. Daarom worden nu ook andere mogelijkheden aangegrepen om in interactie te blijven met het publiek.