Den Haag Brandt

Vorig seizoen speelden wij De wereld volgens John. Een voorstelling, gebaseerd op verhalen uit Duindorp, over Jan K., een doodgewone Haagse jongen die vecht voor zijn vreugdevuur, zijn buurt en zijn waardigheid. In het stuk werd het vreugdevuur door de burgemeester verboden en brak in Duindorp de pleuris uit. Met fatale gevolgen. 

Een half jaar na de voorstelling gaat Den Haag een hete jaarwisseling tegemoet. Sinds het afgelasten van de vreugdevuren brandt de stad. Het debat is geradicaliseerd en uitgemond in een kat-en-muisspel tussen politie en relschoppers. Duindorp staat eind 2019 weer synoniem voor asociaal wangedrag. Maar klopt dat wel? 

De afgelopen dagen vroegen bezorgde wijkbewoners of wij De wereld volgens John weer konden spelen. De voorstelling toonde volgens hen iets van het echte Duindorp. Toen zij de voorstelling zagen herkenden ze zich in het verhaal van Jan K. en zijn drang naar erkenning.

De voorstelling is volgend seizoen terug in het theater, maar ter gelegenheid van de feestdagen doe ik je alvast deze unieke registratie cadeau! Voor iedereen die deze dagen verder wil kijken dan de mediaclichés en wil begrijpen wat er werkelijk in de stad aan de hand is. 

Ik wens iedereen een veilige jaarwisseling!

Eric de Vroedt
Artistiek leider Het Nationale Theater 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie