HNT zoekt ouderen en hun verhalen over WOII

In het kader van Theater Na de Dam maakt HNT twee voorstellingen. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover willen vertellen.

Theater Na de Dam bij HNT

Ben of ken je iemand die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt? Dan zijn we heel erg benieuwd naar je ervaringen en verhalen. Deze verhalen zullen namelijk de basis vormen voor twee voorstellingen die we maken in het kader van Theater Na de Dam, waarbij theatermakers door heel Nederland zich inzetten om de Nationale Dodenherdenking van extra betekenis te voorzien. Op 4 mei hebben we voor het zesde jaar op rij De Laatste Getuigen in de Koninklijke Schouwburg en een voorstelling gemaakt door jongeren over hoe het was om jong te zijn tijdens de oorlog.

De Laatste Getuigen

Na eerdere edities over onder meer onderduiken, verzet en het Oranjehotel halen we 75 jaar na de bevrijding herinneringen op aan de laatste oorlogsdagen en de eerste dagen van vrijheid: van spontane straatfeesten tot afrekeningen met foute medelanders. Lees hier meer en koop tickets voor De Laatste Getuigen.

Werkplaats Theater Na de Dam (10+)

Hoe was het om jong te zijn tijdens de oorlog? Kon je eigenlijk nog wel buitenspelen? Hoe zag de Schouwburg eruit toen de Duitsers deze bezette? En wie leefden er stiekem in de gangen van de Schouwburg? Met deze vragen ga je aan de slag tijdens de Werkplaats Theater Na de Dam (10+).

Je verhaal vertellen

Heb je WOII meegemaakt en wil je je verhaal vertellen, of wil je meer informatie over onze projecten? Meld je dan aan bij Erna van den Berg. Dat kan door haar te mailen, naar ernavandenberg@hnt.nl of te bellen naar 088-3565215. 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie