Talkshow over gaswinning in de Koninklijke Schouwburg

Vooruitlopend op de parlementaire enquête organiseert Theatergroep Jan Vos een talkshow over de gaswinning in Groningen in de Koninklijke Schouwburg. De talkshow vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling GAS op 22 november. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt onderzocht wat er mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Te gast zijn: geoloog Peter van der Gaag, oud vice-voorzitter van de OVV Erwin Muller en Liesbeth van Tongeren, voormalig lid van de Tweede Kamer voor Groen-Links. De talkshow is gratis toegankelijk.

De gasten worden geïnterviewd door journalisten Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma, die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie, dat een belangrijke informatiebron vormde voor de voostelling GAS. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, vertelt over de totstandkoming van het stuk en welke opzienbarende informatie hij niet kwijt kon. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman.


GAS

Afgelopen najaar speelde Toneelgroep Jan Vos middenin het Groningse aardbevingsgebied een uitverkochte reeks voorstellingen GAS. De voorstelling werd erg goed ontvangen door pers en publiek en maakte deel uit van de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival. Daarom wordt GAS van september t/m december 2019 in meer dan veertig theaters in het hele land gespeeld. Op 22 november staat GAS in de Koninklijke Schouwburg en wegens succes is er op 9 december nog een voorstelling bijgeboekt!

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie