Bijgeboekt: Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui met Mabrouk

Dit jaar vieren we vijftig jaar Marokkaanse arbeidsmigratie. Speciaal voordeze gelegenheid schreven Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui de voorstelling Mabrouk, wat 'gefeliciteerd' betekent. Een voorstelling vol verhalen en gedeelde herinneringen in een uitbundige samensmelting van theater, livemuziek door het Amsterdams Andalusisch Orkest en visuals van Bouba Dola. Mabrouk is op zondag 16 februari te zien in Theater aan het Spui!

Nasrdin Dchar over Mabrouk

“Een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen. Een avond met een lach en een traan. Over Marokko. Over Nederland. Over jong zijn en oud zijn. Over generaties. Over dromen. Over overleven en leven en over afscheid en hoop.” 


Vijftig jaar Marokkaanse arbeidsmigratie

Op 14 Mei 2019 washet 50 jaar geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. Mabrouk eert en herdenkt een halve eeuw Marokkaanse migratie. Initiatiefnemers Nasrdin Dchar & Fadua El Akchaoui slaan samen met Stage-Z van Theater Zuidpleinen het Andalusisch Orkest de handen ineen voor een feestje. De voorstelling was in juli te zien in Theater Zuidplein en is wegens groot succes op zondag 16 februari in Theater aan het Spui te zien. 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie