Othello, dé Shakespeare-hit van Daria Bukvić is terug, nu in de grote zaal en actueler dan ooit.

Daria Bukvić komt in 2020 terug met een grote zaal versie van haar succesvolle versie van Othello. Naast o.a. steracteurs Rick Paul van Mulligen en Werner Kolf wordt de cast aangevuld met Gouden Kalf winnares Melody Klaver, Charlie Chan Dagelet en Jord Knotter. Bukvić werd in 2018 voor haar gedurfde bewerking van deze Shakespeare-klassieker beloond met sterren, nominaties en uitverkochte zalen. In 2020 maakt deze voorstelling de logische stap naar de grote zalen in Nederland en België.

Hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? 

Daria Bukvić maakte een confronterende en brutale bewerking van Shakespeares Othello.
In Nederland wordt het stuk vaak gebracht als een liefdestragedie over wraak en jaloezie. Maar regisseur Daria Bukvić vraagt zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn? Gunt die wereld hem zijn succes?
Zij koos ervoor om juist dit aspect leidend te maken in haar regie en onderstreepte dit door Werner Kolf in de titelrol te casten. In de vertaling van toneelschrijfster Esther Duysker krijgen ook de vrouwelijke personages een stevigere stem.

Grote zaaldebuut voor Melody Klaver en Jord Knotter

Naast Werner Kolf, Rick Paul van Mulligen, Martijn Nieuwerf, Mark Lindeman en Claire Hordijk verwelkomt Het Nationale Theater drie nieuwe topacteurs. Gouden Kalf-winnares Melody Klaver en Jord Knotter, beiden vooral bekend van film en televisie, maken hun grote zaaldebuut als Emilia en Cassio. Charlie Chan Dagelet is de nieuwe Desdemona. Rick Paul van Mulligen, bij het grote publiek o.a. bekend van Wie is de Mol? is sinds januari 2019 vast ensemble-lid van Het Nationale Theater. Van Mulligen werd voor zijn rol in Othello als Jago genomineerd voor de Arlecchino (de meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol). Bukvić: “Ik kijk er enorm naar uit om met deze acteurs het belangrijke verhaal van Othello met nog veel meer mensen in Nederland te delen.”

Othello gaat 18 januari 2020 in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en is tot en met 7 maart 2020 te zien in schouwburgen van Nederland en België. Klik hier voor meer informatie. 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie