Amadeus toegankelijk gemaakt

Iedereen met een visuele beperking kon zondag onbeperkt genieten van de voorstelling Amadeus van Het Nationale Theater. In het kader van HNTonbeperkt werd deze voorstelling voorzien van audiodescriptie. Voorafgaand aan de voorstelling was er een speciale inleiding die vooral inging op het decor en de kostuums - de visuele onderdelen van de voorstelling.

De inleiding werd verzorgd door Komt het Zien! Alle onderdelen waar je een beeld bij moest hebben in de voorstellingen kwamen naar voren. Denk bijvoorbeeld aan hoe het decor eruit ziet en de kostuums. Dan hoeft de blindentolk tijdens de voorstelling minder te vertellen.

 

Ook mocht iedereen de kostuums voelen. De acteurs uit de voorstelling waren ook aanwezig bij de inleiding zodat de bezoekers konden wennen aan de stemmen. Dan weet je tijdens de voorstelling welke acteur een bepaalde rol speelt en welke stem daarbij hoort.

Belangrijke onderdelen uit de voorstellingen mochten ook aangeraakt worden. Zoals het masker van Salieri.


Het Nationale Theater maakt heel veel voorstellingen toegankelijk. Niet alleen voor iedereen met een visuele beperking, maar ook auditief of met minder prikkels. Meer informatie vind je op www.hnt.nl/onbeperkt. Daar vind je ook de agenda met alle toegankelijke voorstellingen.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie