Prinsjesdag in de Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg is op Prinsjesdag dé plek voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Op dinsdag 19 september opent de Schouwburg haar deuren met een programma vol theater, Prinsjesdagspelletjes, de Kindertroonrede en meer. Ga op de foto in ‘de Gouden Koets’, kom in je mooiste kleren en vergeet je hoed niet!Tijdens Prinsjedag opent de Koninklijke Schouwburg traditiegetrouw zijn deuren en biedt een programma voor jong en oud. De foyer van de Schouwburg wordt, in samenwerking met ProDemos, omgetoverd tot het Kinderrijk waar kinderen vanaf 9.30 uur spelletjes kunnen spelen zoals politicoloco, kroontje op kroontje af en Prinsjesdagbingo, kroontjes en hoeden kunnen knutselen en op de foto kunnen in bijvoorbeeld ‘de Ridderzaal’.In het knusse zoldertheater zal gedurende de ochtend drie keer de voorstelling Zelluf (3+) te zien zijn, van Garage TDI.

En in de indrukwekkende grote zaal zal om 11.00 uur alweer voor de derde maal de Kindertroonrede gepresenteerd worden, waarbij u gratis aanwezig kunt zijn. Dit jaar dachten de leerlingen van maar liefst zes basisscholen uit Den Haag en omliggende steden na over ‘wat zij zouden veranderen of wensen voor Nederland als zij het voor het zeggen zouden hebben’. Benieuwd naar de ideeën voor ons land door de ogen van kinderen, wees er 19 september dan bij!


Tot slot zal de Koninklijke Schouwburg ook dit jaar de deuren van de grote zaal weer openen om om 13.15 uur de echte troonrede live te streamen op een groot scherm. Dus wees welkom en bekijk in koninklijke setting gratis de troonrede 2017!

Klik hier voor meer informatie over Prinsjedag in de Koninklijke Schouwburg.