The Nation in première op het Holland Festival

De afgelopen maanden werkten regisseur Eric de Vroedt en de acteurs van Het Nationale Theater aan aflevering 1 t/m 3 van de spannende theaterreeks The Nation. Op 5 juni gaat The Nation 1-3 in première tijdens het Holland Festival in Amsterdam. Van 5 t/m 8 juni zie je de drie delen iedere avond vanaf 19:00 uur achter elkaar in het Muziekgebouw, met Engelse boventiteling.
Koop kaarten.

"Eric de Vroedt op zijn allerbest."
De Groene Amsterdammer

Publieksreacties:
"FANTASTISCH. Scherpe teksten, grappige en ontroerende personages, en een confronterend einde. Bovendien een echte cliffhanger, ik kijk nu alweer uit naar deel 3!"
"Echt een leuke en goede voorstelling!! Ben benieuwd naar de volgende delen."
"Heerlijk en spannend theater! Gedurfde thema's ook. A must see, zeker in deze tijd."

Aflevering 7 in Virtual Reality
The Nation is meer dan alleen toneel. Het is ook een multi­mediale ervaring. Naast de zes delen van het theaterfeuille­ton schrijft regisseur Eric de Vroedt een zevende verhaallijn die wordt geproduceerd in virtual reality. In een 360 graden­ omgeving ziet de individuele bezoeker door de ogen van Ismaël hoe iedereen naar hem op zoek is. Decorontwerper en kunste­naar Maze de Boer maakt een installatie met 25 VR-brillen waarmee deel 7 tijdens het Holland Festival voor het eerst te zien is. 

Inleiding
ma 5, di 6, wo 7 juni 2017 18:15 uur
door Remco van Rijn

Meet the Artist
met Eric de Vroedt
di 6 juni – na de voorstelling
 Over The Nation
Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël? Wie heeft het jongetje uit de Schilderswijk voor het laatst gezien? En waar is hij nu? Daarover gaat The Nation, de spannende zesdelige theaterreeks van Eric de Vroedt. Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten, welzijnswerkers; iedereen bezit een stukje van de puzzel. Een dollemansrit tegen de tijd, dwars door alle lagen van onze op hol geslagen multiculturele stad.

The Nation
is een coproductie met het Holland Festival.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie