Werner Kolf

 Volgend seizoen te zien in Othello

Werner Kolf is sinds 2016-2017 verbonden aan Het Nationale Theater, voorheen Nationale Toneel. Werner Kolf (1982) is geboren en getogen in Amsterdam. Kolf speelt tijdens zijn studie bij theatergezelschap Rotterdams Lef. Bij dit gezelschap volgt hij een ontwikkelingstraject waarin hij wordt klaargestoomd voor een kunstvakopleiding of om direct te participeren in het professionele circuit. Werner Kolf studeerde in 2012 af aan de Toneelacademie Maastricht.
 

Biografie
Na zijn studie schreef en speelde hij zijn eerst solovoorstelling Klein waarin hij, aan de hand van zijn laatste woorden tot zijn vader, een reis maakt langs gebeurtenissen in zijn leven. Hij speelde tijdens het Zeeland Nazomerfestival 2015 in de voorstelling Aards Paradijs, een ruwe parel van de bekende Amerikaanse auteur Tennessee Williams. In 2015 was hij te zien in de voorstelling De Gouden Draak, een bittere komische voorstelling van het Nationale Toneel, geschreven door Roland Schimmelpfenning in regie van Casper Vandeputte. Daarvoor was Werner te zien in de voorstelling As I left My Fathers House (New Dutch Connections) en in de voorstellingen Buzz Aldrin, waar ben je gebleven (Toneelgroep Oostpool). Hij had verder rollen in diverse theaterproducties zoals Boter, Kaas en Eieren, De Jazzbarones, De Val, Toreadors, Gouda’s Glorie, Sunjata, Ramayana, De Brandgrens, De Kruik, Het Ophokuur, Kwaadbloed, Leve Ik en Vuur. In het voorjaar van 2016 was Werner te zien in de musical Amandla Mandela. Bij Het Nationale Theater schitterde Werner vorig seizoen als Othello in de voorstelling Othello van Daria Bukvic en was hij eerder al te zien in de voorstelling Race, de eerste voorstelling van Eric de Vroedt bij het Nationale Theater. Othello komt terug in seizoen 19/20.

Film en televisie
Werner Kolf speelde in verschillende Nederlandse speelfilms. Begin 2016 was hij te zien in de film Rokjesdag. Verder was hij te zien in de films Hoe duur was de suiker, Alleen maar nette mensen, Moordwijven en Dans met de duivel, Exit en Wolf. Kolf speelt ook in verschillende televisieseries zoals Vechtershart, Bureau Raampoort, Van God los II, en Voetbalvrouwen. In het voorjaar van 2017 is hij te zien op RTL 5 in de nieuwe dramaserie Weemoedt (gebaseerd op het boek van Thijs Römer).

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie