Uw bezoek aan het theater

 Zaalplattegrond

 

Wanneer is het theater open?

Anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling is het theater open.  

Contant of pin betalen? 

Bij Theater aan het Spui, de Studio’s en Zaal 3 betaalt u uitsluitend met pin. Bij de Koninklijke Schouwburg betaalt u zowel met pin als contant.

Waar kan ik mijn jas kwijt?

De Koninklijke Schouwburg beschikt over een bewaakte en onbewaakte garderobe. Theater aan het Spui beschikt over een onbewaakte garderobe en gratis beschikbare kluisjes. Zaal 3 en de Studio’s beschikken over een onbewaakte garderobe.

Ik ben te laat, kan ik nog de zaal in?

Laatkomers lopen het risico na aanvang niet of later toegelaten te worden tot de voorstelling. 

Kan ik eten in het theater?

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u eten bij al onze locaties. Bij de Koninklijke Schouwburg kunt u genieten van een driegangenmenu in Theaterbrasserie Wasserman. In Theater aan het Spui bieden we een soep van de dag aan. In Zaal 3 kunt u à la carte eten.

Is er WiFi?

Alle locaties van Het Nationale Theater beschikken over een gratis voor bezoekers toegankelijk wifi-netwerk.

Ik wil graag een rondleiding

Wij geven rondleidingen door onze gebouwen tegen een vergoeding. Informeer naar de mogelijkheden via receptie@hnt.nl.

Pauze in de voorstelling?

Twee dagen voor de voorstelling ontvangt u een servicemail waarin een eventuele pauze vermeld staat. Ook vindt u hier de eindtijd van de voorstelling. De eindtijd van een voorstelling staat ook op de voorstellingspagina op deze site.

Fotograferen/ filmen

Het is op geen enkele locatie toegestaan om tijdens de voorstelling foto-, film- en/of geluidsopnamen te maken.

Slechthorend

De Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg beschikt over een radiografische installatie voor slechthorenden. U kunt op vertoon van uw toegangsbewijs een hoofdtelefoon ophalen bij de informatiebalie in de foyer. In Theater aan het Spui, Zaal 3 en HNT Studio's is geen installatie beschikbaar.

Rolstoelplaatsen

Voor rolstoelgebruikers zijn in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg en in beide zalen van Theater aan het Spui een aantal rolstoelplaatsen gereserveerd. Indien u van deze plaatsen gebruik wilt maken, neem dan tijdig contact op met de kassa via 088 3565356 of via kassa@hnt.nl.

Hulphond

Hulphonden zijn welkom bij onze voorstellingen. Informeer onze kassa tijdig over de mogelijkheden en om een speciale plaats in de zaal te reserveren.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie