Casper vandePutte

Biografie
Casper Vandeputte (1985) schrijft en regisseert. Sinds zijn afstuderen in 2008 maakte hij theatervoorstellingen bij onder meer Huis van Bourgondië, Het Lab en Toneelschuur Producties. Voorstellingen in de regie van Casper zijn onder andere: Vrijdag van Hugo Claus (2014), Elektra van Hugo von Hofmannsthal, Titus van Jan Sobrie (2013), Nieuwspoort (2013) en Speeldrift (2013) van Juli Zeh (coproductie Toneelschuur Producties en het Nationale Theater, voorheen het Nationale Toneel). Tamar van den Dop en Stefan de Walle werden voor hun spel in deze laatstgenoemde voorstelling genomineerd voor een Colombina en een Arlecchino.

Vandeputte is als maker verbonden aan HNTjong en Theater Utrecht. Bij HNTjong maakte hij de afgelopen jaren Titus (2013), The Summer of '96 (2015) en Bloedlink (2018) en De Gebroeders Leeuwenhart (2019). Voor Bloedlink ontving Vandeputte de Zilveren Krekel 2018. In zijn voorstellingen is Casper altijd op zoek naar vurige emotie, humor en ontroering.

Als schrijver ontving hij in 2010 de Visser-Neerlandiaprijs voor Stratosfeer. Ook bewerkte hij teksten van J.D.Salinger voor de voorstelling Till the fat lady sings van Toneelgroep Oostpool.

 

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie