Theaterwerkplaatsen

Voor leerlingen die echt geïnspireerd zijn geraakt zijn er Theaterwerkplaatsen waarbij ze een dag of soms zelfs een (vakantie) week bij Het Nationale Theater theater maken. Ervaring is geen vereiste, maar de leerlingen moeten wel zin hebben om op onderzoek uit te gaan en zichzelf te ontdekken. Hieronder vind je de Theaterwerkplaatsen die binnenkort plaats zullen vinden.

Theater Na de Dam - Over waar de boerderijen stonden
Speciaal voor Theater Na de Dam, de theatermanifestatie in het kader van de 4 mei herdenking, maakt Het Nationale Theater in samenwerking met Het Zuiderparktheater en theater Dakota een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in en om de wijk Escamp. 

Voor het maken van de voorstelling ga je in gesprek met mensen die jong waren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Geïnspireerd op hun verhalen duiken we in de Escamp, waar toen de boerderijen stonden. Hoe zag het boerenleven er tijdens de oorlog in Den Haag uit? Aan de hand van die verhalen maak je een voorstelling in Het Zuiderparktheater onder leiding van professionele theatermakers.

Ben je tussen de 10 en 18 jaar oud? Doe dan mee! De voorstelling speel je op 4 en 5 mei 2019. De repetities vinden plaats in april en mei. Meedoen of meer info? Stuur een mail naar Lotte de Leeuw