Nick Renzo Garcia

Acteur

Nick Renzo Garcia (1993) is in 2020 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de toneelacademie Maastricht. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij o.a. het Nationale Theater, in regie van Eric de Vroedt (Leedvermaak trilogie). Maakte een eigen productie bij Toneelgroep Oostpool (The Making Of). En speelde in België bij theatergezelschappen: SKaGeN, De Roovers en De NWE tijd. Ook deed hij een mini tour door Nederland met zijn eigen muzikale solo-voorstelling: Troubadour. Een voorstelling over opgroeien in Nederland met een franse moeder en een vader uit Curaçao. Over wat het betekend ‘Nederlander’ te zijn.

Direct na zijn afstuderen speelde hij hoofdroller in meerdere korte films en speelde in o.a. Flikken Rotterdam, Follow the Soa, Dirty Lines en Herrie in Huize Gerrie.

Eind 2021 tourde hij met twee voorstelling door Nederland. Ik ben Vincent en ik ben niet bang (10+), een jeugd voorstelling over pesten. En Met de wind mee (14+) een eigen productie in samenwerking met Toneelgroep JongHart, over de bespreekbaarheid van depressie.

Vanaf seizoen 22’/23′ zal Nick wederom te zien zijn bij het Nationale Theater en vanaf seizoen 23'/24' bij Toneelgroep Maastricht. Ook zal hij vanaf september 2022 te zien zijn in zijn eigen voorstelling: Zwartkijker. Een co-productie van het Onafhankelijk Toneel en Theater Walhalla en Nick Renzo Garcia.

Voor nu wil hij zich vooral concentreren op film en televisie werk en hoopt hij eind '23 zijn eerste album uit te brengen.

Te zien in

  • Geen resultaten gevonden.

    Geen voorstellingen gevonden.