Malou Gorter

Acteur

Malou studeerde in 1995 af als actrice aan de Theaterschool Amsterdam. Vervolgens speelde ze bij diverse theatergezelschappen, om te beginnen 4 seizoenen bij Toneelgroep Amsterdam. Daarna bij Mugmetdegoudentand, Oostpool, Alex d’electrique. Ze speelde een grote rol in de musical Foxtrot van Annie M.G. Schmidt. Ook werd ze genomineerd voor een Beeld en Geluid-Award voor haar rol als de volwassen Annie M.G. Schmidt in de veelgeprezen televisieserie Annie MG.

 

Met het Noord Nederlands Toneel speelde Malou vele hoofdrollen in voorstellingen als Crash, Misdaad & Straf, Don Juan, Hamlet, Elf minuten, Medea, Heelhuids en Halsoverkop, Mevrouwen Aarsschaafsel en Korrelfotze, Achterlanden en de Bejubelde marathon voorstelling Borgen.

 

Op televisie was Malou o.a. te zien in de televisiefilms 15.35: Spoor 1, Kussen, Duinzicht Boven, Dioscuren en De zaak Braun. Ze speelde in series als Hollands Hoop, Vechtershart, A'dam - E.V.A., Flikken Maastricht, Keyzer & de Boer advocaten, Van Speijk, Russen, Baantjer en Bernhard, Schavuit van Oranje. Ook was ze jarenlang te zien in het jeugdprogramma Het Klokhuis. De laatste jaren is ze te zien in Oogappels en Moccro Maffia.  

 

In de bioscoop was Malou o.a. te zien in de speelfilm Leef! , Dorsvloer vol confetti. All you need is Love. Ook speelde ze in de korte film Sale van Nicole van Kilsdonk. 

 

Afgelopen seizoen is Malou te zien geweest in de theatervoorstellingen Revolutionary Road bij het Ro Theater, Kras bij Toneelschuur en In Wankel Evenwicht bij ITA2.

 

Foto: Sanne Peper 

Te zien in

  • Geen resultaten gevonden.

    Geen voorstellingen gevonden.