René van 't Hof

René van ’t Hof (Rotterdam, 1956) studeerde aan de Mimeopleiding op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. 

In 1989 richtte hij samen met Beppie Melissen en Leny Breederveld het mime- en theatergezelschap Carver op, dat in 1990 doorbreekt met de voorstelling Café Lehmitz, waarvoor het onder meer de de VSCD Mimeprijs ontving. Vele voorstellingen volgen en in 1997 ontvangt het gezelschap de Prijs van de Kritiek voor haar hele oeuvre.

Sinds 2004 is Van 't Hof freelanceacteur en speelde hij voornamelijk repertoiretoneel waaronder stukken van Pinter, Beckett en Magne van den Berg. In 2014 maakte hij de solo Dag Vlieg. Daarnaast speelde hij in een groot aantal films – waaronder in de eerste twee Flodder-films, in Alles is Liefde en in Ober van Alex van Warmerdam, die werd bekroond met twee Gouden Kalveren. En was hij te zien in verschillende televisieseries, zoals Jiskefet.  

In 2007 ontving Van 't Hof de VSCD-Mimeprijs voor zijn rol in het toneelstuk Vallende Ster van Bernlef door het Onafhankelijk Toneel. Voor zijn rol in de speelfilm Plan C (regie: Max Porceleyn) ontving hij in 2012 een Gouden Kalf. Van 't Hof werd tweemaal genomineerd voor de Louis d'Or; in 2014 voor zijn rol in Met mijn vader in bed (auteur: Magne van de Berg) en in 2021 voor zijn rol als Clov in Eindspel, de Beckett-productie die hij in de regie van Erik Whien speelde bij Theater Rotterdam.